Jan Vinkestijn is ondertussen al meer dan 30 jaar rij-instructeur. Hij mag lesgeven voor alle rijbewijzen en heeft zich vooral gespecialiseerd in A (motor) en B (auto).

Jan is een eerlijke en directe instructeur. Hij zal ten alle tijden eerlijk zijn of je wel of niet al kunt afrijden. Hij valt onder de categorie "streng maar rechtvaardig";)

Jan vindt het naast zijn werk heerlijk om met de boot weg te gaan, motor te rijden en gewoon te genieten van alles wat het leven hem te bieden heeft.

Even wat vragen aan hem :

Jan, wat vind je nu het leukste aan dit vak?

"Het leukste is dat je mensen iets kunt leren. Je bent de hele dag met deze mensen bezig, en het is leuk te zien dat iemand na één les al zo'n vooruitgang boekt. Dit houdt mijn werk ook leuk"

Jan, je hebt al zolang je instructeursbewijs. Heb je er nooit aan gedacht om wat anders te gaan doen?

"Nee, zeker niet. Het is heerlijk om eigen baas te zijn. Auto- en vooral motorrijden zijn mijn lust en mijn leven. Wat is er nu mooier dan van je hobby je werk te maken?"

Jan, hoelang ga je nog door?

"Voorlopig nog wel een aardig tijdje. Ik kan over een paar jaar stoppen, maar dat zien we dan wel weer."

Jan, waarom moeten mensen voor verkeersschool Vinkestijn kiezen?

"Eerlijkheid, recht door zee. Als iemand nog geen examen kan doen omdat hij of zij het nog niet redt, zal ik nooit dat examen aanvragen. Ook zal ik dan duidelijk aangeven waarom ik dat nog niet doe. Verder ben ik best streng met lessen, echter ik krijg wel terug dat veel mensen dat prettig vinden, omdat ze weten waar ze aan toe zijn."