Ria is nu al dik 20 jaar rij-instructrice. Ze heeft in de loop van de tijd een hechte klantenkring opgebouwd. Door veel mond-op-mond reclame krijgt ze ondertussen de dochters en zonen van haar eerste cursisten naast zich in de auto.

Ria heeft veel geduld. Zij kan heel goed omgaan met mensen die om wat voor reden dan ook, er langer over doen om goed te leren autorijden. Verder bestaat een gedeelte van haar leerlingen uit Turkse en Marokaanse dames die liever les van een vrouw krijgen.

Ria heeft veel leuke hobbys naast haar favorite baan. Ze gaat graag naar het Oeral, houdt van wandelen en joga, en geniet van heerlijke dingen die op haar weg komen.

Nog even wat vragen aan Ria:

Ria, hoe ben jij er ooit op gekomen om les te gaan geven?

"Toen de kinderen wat ouder werden, wilde ik graag weer aan de slag. Ik kreeg altijd al te horen dat ik goed dingen kon uitleggen, en dat ik rustig was, en toen was het idee om instructrice te worden snel geboren."

Ria, wat is jouw specialisme?

"Ik geef alleen maar autorijles (B rijbewijs). Echter dit kan op verschillende manieren. Ik geef bijvoorbeeld ook les volgens het principe van RIS (Rijopleiding in Stappen). Hierbij leer je letterlijk stap voor stap autorijden. Ik heb hier ook een opleiding voor gevolgt, om dit te mogen doen".

Ria, wat maakt het voor jou leuk om dit te doen?

"Ik heb best veel leerlingen die een drempel hebben om te gaan lessen, om wat voor reden dan ook. Het feit dat deze leerlingen op een gegeven moment toch dat roze pasje halen, geeft mij veel voldoening. Ook is het leuk dat ik veel bekenden in de auto krijg, zo hoor je ook nog eens hoe het gaat met de leerlingen van 20 jaar geleden!"

Ria, waarom moet men gaan lessen bij verkeersschool Vinkestijn?

"Heel simpel. Ons slagingspercentage is erg hoog, en verder doen wij wat we zeggen. Mijn kracht is mijn geduld en mijn manier van lesgeven. Ik heb het geduld om mensen die lastig leren, toch te leren autorijden. Het is niet voor niets dat veel mensen toch weer bij ons terecht komen omdat een kennis, vriend, familielid reeds bij ons heeft gelest."